Izzivi podnebnih sprememb v sektorju trte in vina - skupaj do rešitve

Image

Dne 09.12.2021 je potekal spletni dogodek z naslovom IZZIVI PODNEBNIH SPREMEMB V SEKTORJU TRTE IN VINA – SKUPAJ DO REŠITVE.

Dogodek je organiziral Kemijski inštitut (KI) v sodelovanju z Univerzo v Novi Gorici (UNG) in z Gospodarsko zbornico Slovenije - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) in je potekal v sklopu projekta MEDCLIV, katerega sofinancirata Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo Climate-KIC in Javna agencija za raziskovalno dejavnost Slovenije (ARRS). 

Dogodek smo začeli s kratkim tematskim predavanjem dr. Vesne Miličić (GZS-ZKŽP) z naslovom "Vinogradništvo in vinarstvo pred skupnimi izzivi", katerega si lahko ogledate tudi spodaj. 

V nadaljevanju smo se posvetili izzivom do katerih so se udeleženci opredelili že ob registraciji na dogodek. Skozi aktivno diskusijo znotraj skupin smo iskali rešitve na izzive v vinogradniškem in vinskem sektorju, ki so posledica podnebnih sprememb, pri čemer sta diskusijo vodila dr. Jan Reščič (UNG) in Ivica Ilić (KI), oba v vlogi moderatorja.


Relations

 • Network
 • List
 • Geolocation
  • GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

   Smo Zbornica kmetijskih in živilskih podjetji, ena izmed panožnih zbornic v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. Obstajamo, ker obstajajo naši člani – pravne osebe, ki se ukvarjajo s pridobitno gospodarsko dejavnostjo v kmetijstvu, živilstvu ali v verigi preskrbe s hrano.

   More
  • MEDCLIV (Mediterranean Climate Vine & Wine Ecosystem)

   The MEDCLIV project aims at experimenting participatory approaches to design and share co-constructed adaptation (and to some extent mitigation) pathways for the vine and wine value chain in Mediterranean territories. change

   More
  • National Institute of Chemistry - Kemijski Institut (KI)

   The National Institute of Chemistry in Ljubljana is the second largest natural sciences research institute in Slovenia. Research at the National Institute is divided into two major fields: life sciences and materials science

   More
  • University of Nova Gorica

   We are an independent, research oriented and student friendly university, where knowledge is created in a harmonious relationship between students and researchers.

   More

Contact the referent of this page : Katerina Naumoska